شانکر سایتوسپورایی درختان میوه هسته دار
این بیماری روی انواع هسته داران شامل گیلاس ، زردآلو ، هلو ، شلیل ، آلو ، گوجه و بادام دیده می شود .
علائم بیماری : علائم بیماری روی سرشاخه ها ، شاخه های قطور و تنه درخت دیده می شود و روی شاخه ها و تنه درخت شانکر ایجاد می کند . پوست قسمت های مبتلا کمی تیره تر و فرورفته تر و به تدریج اندازه آنها بزرگتر و به شانکر تبدیل می شود ، اطراف شانکرها گاهی صمغ ترشح می شود . این بیماری در مناطق سرد و پرباران بیشر گسترش می یابد .
ورود قارچ از طریق زخم هایی که در اثر آسیب های مکانیکی ، سرما ، گرما ، هرس ، تگرگ و تغذیه جانوران بوجود می آیند ، صورت می گیرد .
کنترل بیماری :
1 . جلوگیری از صدمات مکانیکی و زخم در شاخه ها و تنه درختان
2 . تقویت درختات ، رعایت اصول باغبانی
3 . حذف شاخه های آلوده و شانکرها و ضدعفونی محل هرس با مخلوط بردو غلیظ 4 درصد
4 . سمپاشی درختان با مخلوط بردو 2-1 درصد در پاییز همزمان با خزان برگها – در زمان تورم جوانه ها و نوبت سوم پس از ریزش گلبرگها . |