جمعه 10 فروردین ماه 1403 عضويت ورود
متن / HTML

کنه تارعنکبوتی

   کنه تارعنکبوتی یا کنه دونقطه ای يا کنه معمولی یا کنه تارتن یکی ازخطرناک ترین آفات درختان میوه سردسیری و البته بسياري از گونه های مختلف از گياهان زراعي است. اين آفت در جمعيت هاي زياد،  روی اکثر درختان میوه ازجمله گردو خسارت زيادي وارد مي كند و میوه ها از نظركمي وکيفي به شدت آسیب می بينند.

علائم خسارت و آلودگي به آفت:

1-وجود تارهاي كنه روی برگ و سرشاخه ها ( به همین جهت به آنها کنه تارتن می گویند). 2- جمع شدن گرد و خاك روي گياه 3- زرد، قهوه اي، گاهي لوله شدن، خشك شدن و ريزش برگها. هرشرایطی که به ایجاد گرد و خاک وتجمع آن روی برگ منجرشود،باعث ازدیاد و بقاء بیشتر آفت روی گیاه و در نتیجه افزایش خسارت آن می شود.

مشخصات آفت :

جانور کامل کنه بیضی شکلی است که طول آن 4/.-5/.میلی متر است.کنه های نرکوچکترهستند. رنگ کنه در بهار سبزمایل به زرد و درتابستان و  زمستان قرمزنارنجی است. روی پشت بدن این جانوردونقطه  دیده می شودکه به همین جهت به آن کنه دونقطه ای نیز می گویند.

  تخم های این کنه گرد، زردرنگ وکوچک است.

 نحوه ی زندگی :

کنه تارتن زمستان رابه صورت ماده بالغ ( در این زمان به رنگ قرمز قهوه ای دیده می شوند)درشکاف درختان،زیرکلوخه ها ویا در زیر کاه وکلش وبرگهای خزان کرده می گذراند.

 با مناسب شدن هوا، كنه ها روي گياهان منتقل مي شوند. تخم ها بعداز 5 تا 12روز باز شده ونوزاد های کنه خارج می شوند.

  دوره رشدونمو وفعالیت کنه هابستگی کامل به دما و رطوبت دارد.  دربهار  كه هوا خنک است فعالیت كنه كم است اما جمعیت و خسارت آن درتابستان به بالاترین حد می رسد. در واقع هوای گرم وخشک برای تولیدمثل و افزایش جمعیت این کنه بسیارمناسب است. اين كنه در هر فصل زراعي چندين نسل ايجاد مي كند.

روشهای مبارزه :

 1) ايجاد پوشش گياهي در كنار و وسط جاده های حاشيه  يا درون باغها و مزارع ، سنگ چيني، آسفالت سرد يا گرم ، شن ريزي و يا پاشش مواد مانند مواد نفتی جهت كاهش گرد و غبار ناشي از تردد ماشين آلات.

2)شستشوي درختان باآب خالص ویا مخلوط آب ومایع ظرفشویی(به نسبت 1 ليتر مايع ظرفشويي در 1000 ليتر آب). آنچه که اهمیت دارد استفاده از سمپاش مناسب دارای  فشار پاشش مناسب و دقت در شستشوی درخت است. بهتر است درخت از بالا به پایین و از جهات مختلف شستشو داده شود. در نهالهای تازه غرس شده و درختان جوان حتی ممکن است لازم باشد که تک تک سرشاخه ها با فشار آب لازم جهت پاک کردن کنه ها شسته شوند.

3)مبارزه شیمیایی با استفاده از سموم کنه کش اختصاصی یا حشره کش - کنه کش مانند امایت،نیسورون، نئورون و دانیتول و .... (استفاده ي متناوب از كنه كشهاي مختلف الزامي است تا از بروز مقاومت در کنه ها به سموم کنه کش پیشگیری و جلوگیری شود) براي آشنايي با ميزان مصرف و روش كاربرد سموم با كارشناسان حفظ نباتات مشورت نماييد

4)آبیاری متعادل تاثیرزیادی درجلوگیری ازخسارت كنه دارد. بیشترین خسارت کنه روی درختانی است که دچار تنش آبی هستند.

5)خودداری ازکاربرد سموم حشره کش با طیف وسیع و خودداری ازکاربرد گوگرد و ترکیبات آن جهت کنترل بیماری هایی مانند سفیدک،زیرادشمنان طبیعی این کنه به آن حساس بوده وبه راحتی ازبین می روند (پس بهتراست درکنترل سفیدکهاي سطحی غير از ابتداي فصل، ازقارچ کش های اختصاصي به جاي گوگرد استفاده شود).

 

   
 
  نظرسنجي
لطفا نظر خود را درباره سایت اعلام نمائید.

 

تعداد جوابها : 345

عالی : 41%
خوب : 20%
متوسط : 10%
ضعیف : 30%

  ارسال  
  كاربران برخط
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 261
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 261

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 2724038
Visitors بازديد هاي امروز: 27
Visitors بازديد هاي ديروز: 3182

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1403/01/10 پرتال مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان خمینی شهر
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا